En föregångare i plastbranschen

Omfattande investeringar i vår teknologi och maskinpark garanterar att vi kan erbjuda våra kunder högklassiga och kostnadseffektiva plastförpackningslösningar med snabba leveranstider. Den största delen av vår produktion är skräddarsydda lösningar som planerats tillsammans med våra kunder inom olika branscher.

Teknik garanterar plastprodukter av hög kvalitet

På världens modernaste formblåsningslinje för PET-flaskor tillverkas förpackningarna hygieniskt, utan att röra dem för hand. De färdiga flaskorna lastas och packas med hjälp av robotar. Även de färdiga lastpallarna flyttas maskinellt till förpackning och vidare till automatlagret. Vår personal övervakar verksamheten på den automatiserade produktionslinjen och ser till att plastflaskorna uppfyller de höga kraven i kvalitetsstandarden ISO 9001:2015. Linjen har en kapacitet på över 3 flaskor/sekund, vilket betyder mera än 250.000 plastflaskor per dygn.

Nordens mest effektiva produktionslinje för plastkanistrar är även den helautomatiserad och har en kapacitet på 30.000 plastkanistrar per dygn.

Som tryckmetod för krävande tryckarbeten använder vi silktryck. Flerfärgstryck kan göras helt färdiga vid linjen både på runda och ovala plastflaskor. Med hjälp av ultraviolettljuset torkar färgerna snabbt. Tryckets kvalitet säkras med hjälp av maskinvision som är integrerad i silktryckmaskinen.

Moderna material för både livsmedel och teknokemiska produkter

Vi tillverkar förpackningar av livsmedelsgodkända material: PET, polyeten och polypropen. Vår portfölj innehåller nu livsmedelsgodkända rPET-flaskor tillverkade av 100 % återvunnen plast, samt UN-godkända rHDPE-dunkar tillverkade i delvis återvunnen plast med ett betydligt lägre koldioxidavtryck än motsvarande konventionella plastförpackningar.

Nya, hållbara och lätta material samt innovativ teknik öppnar nya möjligheter, särskilt för livsmedelsindustrin. Exempelvis ger en multilayerplastförpackning livsmedelsprodukter lång hållbarhet i klass med en glasförpackning. För dunkar för teknokemiska produkter ger multilayertekniken många fördelar:

  • lägre risk för kontaminering, då det ogenomträngliga spärrskiktet håller syre och orenheter inuti dunken
  • närapå noll avdunstningsprocent, vilket gör att dunken håller sin form
  • lätthet, då plastens tillverkning kräver mindre än tekniken med ett lager
  • ekologi, då man kan använda återvunnen plast vid tillverkningen.

En fem liters UN-godkänd multilayerdunk som innehåller 35 % återvunnen plast har exempelvis ett koldioxidavtryck som är 66 % lägre än koldioxidavtrycket för en motsvarande, traditionell HDPE-dunk.*

Tack vare modern teknik, förpackningsmaterial nyheter och återvunnen plast tror vi attframtiden för livsmedel och teknokemiska produktförpackningar ligger i plasten!

Läs om kontraktsförpackare Titab Pac AB:s erfarenheter av multilayerdunken »

*Beräknat för dunkar som innehåller 5 liter alkylatbränsle. Håller sig tre månader oöppnad.